Speltbrød med græskarkerner

Under min tur til Norge, efterspurgte min mor nogle nemme og lette opskrifter på tapas. Helst med få kalorier i… Og da slog det mig, at jeg ofte laver forskellige retter som jeg ikke får udgivet herinde. Simpelthen af den årsag at jeg ikke er tilfreds med billederne jeg får taget. Noget af en hæm sko med alle mine ideèr på opskrifter.

Det må jeg hellere gøre noget ved… Så i dag har jeg været i køkkenet og brugte hele dagen på at lave forskellige lækre og kalorielette tapas retter som kommer op i løbet af ugen. – Fik taget 200 billeder og synes nu meget godt om udbyttet af brødet 🙂

På trods af en lang og produktiv dag, må jeg indrømme, at et afsnit af Krøniken og en kop varm the, topper min søndag ♡

Speltbrød med græskarkernrér
Antal: 4 personer
Ingredienser:
 • 25 gram gær
 • 4 dl skummetmælk
 • 2 æg (m/l)
 • 1 knivspids salt
 • 1 spsk honning
 • 150 gram græskar
 • 400 gram speltmel
 • 550 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
 1. Rist græskarkernerne på panden, når de popper er de klar. Lad dem køle af

 2. Opløs gær i mælken

 3. Tilsæt æg, salt, honning, græskarkerner og rør godt rundt

 4. Ælt dejen godt, gerne 5-10 min

 5. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur

 6. Bag i ovnen ved 180 grader i 30-35 min.

 7. Når bundskorpen lyder hul ved at banke med fingeren, er det færdig

 8. Lad det køle af på en bagerist

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering