In BRØD/ Opskrifter/ TAPAS

Speltbrød med græskarkerner

Under min tur til Norge, efterspurgte min mor nogle nemme og lette opskrifter på tapas. Helst med få kalorier i… Og da slog det mig, at jeg ofte laver forskellige retter som jeg ikke får udgivet herinde. Simpelthen af den årsag at jeg ikke er tilfreds med billederne jeg får taget. Noget af en hæm sko med alle mine ideèr på opskrifter.

Det må jeg hellere gøre noget ved… Så i dag har jeg været i køkkenet og brugte hele dagen på at lave forskellige lækre og kalorielette tapas retter som kommer op i løbet af ugen. – Fik taget 200 billeder og synes nu meget godt om udbyttet af brødet 🙂

På trods af en lang og produktiv dag, må jeg indrømme, at et afsnit af Krøniken og en kop varm the, topper min søndag ♡

 

Ingredienser:

 • 25 g. gær
 • 4 dl. skummetmælk
 • 2 æg. M/L
 • 1 tsk.
 • 1 spsk. honning
 • 150 g. græskarkerner
 • 400 g. speltmel
 • 550 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

 1. Rist græskarkernerne på panden, når de popper er de klar. Lad dem køle af
 2. Opløs gær i mælken
 3. Tilsæt æg, salt, honning, græskarkerner og rør godt rundt
 4. Tilsæt så spelt mel og derefter hvedemel lidt efter lidt
 5. Ælt dejen godt, gerne 5-10 min.
 6. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur
 7. Bag i ovnen ved 180 grader i 30-35 min.
  1. Når bundskorpen lyder hul ved at banke med fingeren, er det færdig
 8. Lad det køle af på en bagerist

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: