Granola med kokos

Her i foråret hvor solen stille kommer frem og spræder sine smukke og lune stråler over os, er jeg helt sikkert ikke den eneste der får smilet lidt større og energien der har gemt sig lidt væk hele vinteren, kommer frem ♡ I vinterhalvåret synes jeg ikke ligefrem at morgenmaden er det sjoveste, men må indrømme at foråret giver mig ny energi og masser af inspiration. Jeg havde helt glemt hvor vild jeg er med den hjemmelavet granola, eller mere bare müsli primadonna nykker. Netto havde tilbud på deres yogurt på tilbud, og tja…. Hvorfor så ikke lige bruge små 30 min. i køkkenet til fordel for at få lidt lækker topping på? Jeg er blevet lidt af en fan af den, mest af alt fordi den smager herligt, er let og lave og så er den noget billigere end dem man køber 🙂

Ingredienser:

 • 100 g. Havregryn
 • 100 g. kokosmel
 • 45 g. Græskarkerner
 • 50. Grofthakkede mandler / valnødder / hasselnødder
 • 80 g. Kokosolie
 • 1 spsk. Honning
 • 1 håndfuld tørrede tranebær
 • 1 håndfuld kokosflager

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
 2. Bland havregryn, kokosmel, græskarkerner, nødder, kokosolie og honning sammen i en skål
 3. Fordel massen på en bagebeklædt bageplade
 4. Bag i ovnen i 25-30 min. til granolaen er lækker sprød og gylden.
 5. Lad granolaen køle af og bland de tørrede tranebær og kokosflager heri.
 6. Du kan med fordel “rode” eller ryste granolaen hver 5 min. for at fordele kokosolien og honningen når den smelter. Det hjælper også med at opnå en gylden og sprød granola.

No Comments

Leave a Reply