Spidskålsalat med blodappelsin og ristede mandler

Mmmmm…. Efteråret er lige så stille sneget sig ind på os, den friske vind der ligeså småt er begyndt at farve vores øre og kinder røde, bladende på træerne falder så småt af og kastanjerne er sprunget ud af skallen og ned på planen. Mmmm.. Efteråret er for skønt altså… Og ja, med efterår hører sig kål til, masser af kål. Kåldolmer, kålsalater, kålsupper… Alt i kål 🙂 Noget der virkelig går godt til sådan en sprød lækker basis kål salat er lidt syrligt, hvilket citrusfrugter er helt eminente til. I får selvfølgelig fornøjelsen at en lækker sprød spidskålsalat med blodappelsin og ristede mandler…. Savner du lidt kød til, går en let kylling eller falafler super godt hertil 🙂

Sprød spidskålsalat med blodappelsin og ristede mandler

Salaten er beregnet til 4 pr. som tilbehør
Tilberedningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1/2 spidskål
  • 3 blodappelsin
  • 1 håndfuld hakkede mandler

Olie/eddikedressing:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • salt fra 1 økologisk citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og snit spidskål fint.
  2. Skær appelsinkødet ud af blodappelsinerne og skær dem i mundrette stykker.
  3. Hak og rist mandlerne til de er gyldne.
  4. Alle ingredienserne til dressingen røres godt sammen og vendes i salaten.
  5. Smag salaten til inden servering.

Sprød spidskålsalat med blodappelsin og ristede mandler

No Comments

Leave a Reply