Stikkelsbærgrød med rugbrødscrunch

Grød og især frugtgrød er vitterlig overset men hvorfor egentlig?

Jeg har altid været ret stor fan af stort set alle frugter, og eftersom det anbefales at man spiser godt 600 gram frugt og grønt dagligt. Tænker jeg at en syrlig frugtgrød i ny og næ er rimelig oplagt 🙂 Vi har hvert fald forsøgt os lidt med det til eftermiddagssnack og med blandede modtagelse 🙂 Men en stikkelsbærgrød er også riiiiiimelig syrlig i forhold til æble eller jordbærgrøden, men vi skal jo udvide vores madhorisont og der er forskellige smage den bedste måde. 🙂 Mon det er noget for jer?

Stikkelsbærgrød med rugbrødscrunch

Stikkelsbærgrød

  • 250 gram frosne stikkelsbær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk sirup
  • 1 vaniljestang

Rugbrødscrunch

  • 3 stk. rugbrødsskiver ((gerne et pr. dage gamle))
  • 1 tsk vaniljepulver

Stikkelsbærgrød

  1.  Flæg vaniljestangen og skrap kornene fint.

  2. Fyld de frosne stikkelsbær, vaniljestangen og kornene i en gryde og giv det hele et opkog i godt 5 min. husk at rør godt rundt samtidig.

  3. Tag gryden af varmen og lad den køle af.

  4. Fjern vaniljestangen og blend bærene med en stavblender.

  5. Stil grøden i køleskabet

  6. Når grøden er kølet af, smages den til med sirup. 

    Stikkelsbær er et meget syrligt bær og grøden skal derfor ikke sødet for meget. Man må gerne ane syrligheden, især fordi den søde crunch opvejer smagen.

Rugbrødscrunch

  1. Fyld rugbrødsskiverne i en foodprocesser eller i en blender og kør til skiverne er skiverne er blevet til små krummer

  2. Fordel krummerne på en bageplade med bagepapir og hæld vaniljepulveret udover.

  3. Bag i en forvarmet ovn i 8-10 min. ved 180 grader (varmluft)

No Comments

Leave a Reply