Syltede drueagurker

Det der med at bo i København og være opvokset i det Sønderjyske hvor grænsen ikke er mere end en 30 min. penge væk, kan til tider godt være halv hårdt. En af de ting jeg sjældent køber andre steder end over grænsen, er syltede drueagurker.

Men efter en små 3 år herovre efterhånden, besluttede jeg i sidste uge at der kun er en vej til at blive herover uden at mangle grænsen alt for meget. Netop at lave dem selv 🙂

Er egentlig rimelig overrasket over hvor let det er og hvor gode de bliver, men igen…. Man kan sylte hvad som helst og så smager det helt fantastisk. Som om det ikke er nok, så er det en skøn fornemmelse at vide hvad der er i sine agurker og selv bestemme hvilke krydderier der skal indgå.

 Syltede drueagurker

Ingredienser:

  • 500 g. rå drueagurker
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. eddiker
  • 2 dl. råsukker
  • 2 dildskærme
  • 1 spsk. sennepfrø
  • 5 hvidepeberkorn

Fremgangsmåde:

  • Start med at sætte en gryde over varmen med vand, eddike og sukker.
  • Skyl så agurkerne godt jordrester.
  • Skold så dine glas og skyl med atamon.
  • Lig så dine krydderier i glassene og fyld agurkerne heri.
  • Når sukkeret er opløst i eddikelagen, hældes på glas og glassene lukkes.
  • Sættes på køl eller i et mørkt og køling rum indtil brug.

Syltede drueagurker

3 Comments

  • Reply
    Hjemmesyltede asier, efterår på glas - Frøken Madglad
    3. november 2016 at 6:29

    […] mig er en leverpostej med hjemmelavet syltede grøntsager ovenpå. Om det er med syltede rødløg, drueagurker, rødbede eller med asier er som sådan et fit. Måske har jeg fået et lille sylteflip hen over […]

  • Reply
    Hanne
    11. juni 2020 at 14:00

    Hej til dig…
    Kommer du lagen varm i, tænker på det tryk der gerne skulle komme, og tror du man lave dem i skiver med denne opskrift?

    • Reply
      Frøken Madglad
      12. august 2020 at 7:54

      Hej Hanne,

      Jeg beklager meget mit sene svar. Jeg hælder lagen varm oven på agurkerne, således at det kemiske proces sættes igang med det samme 🙂 Du vil fint kunne bruge samme opskrift til skiver. Det er en god basisopskrift som generelt er god at sylte i. Du kan eks. Også hælde igen over rødløg eller lign. det er kun din fantasi der sætter grænser, når du først har fundet en lage du synes om 🙂 Jeg håber det gav lidt svar og trods det lange svar, kan bruge 🙂

    Leave a Reply