In Naturen som spisekammer/ Sylte og marmelade

Syltede drueagurker

Det der med at bo i København og være opvokset i det Sønderjyske hvor grænsen ikke er mere end en 30 min. penge væk, kan til tider godt være halv hårdt. En af de ting jeg sjældent køber andre steder end over grænsen, er syltede drueagurker.

Men efter en små 3 år herovre efterhånden, besluttede jeg i sidste uge at der kun er en vej til at blive herover uden at mangle grænsen alt for meget. Netop at lave dem selv 🙂

Er egentlig rimelig overrasket over hvor let det er og hvor gode de bliver, men igen…. Man kan sylte hvad som helst og så smager det helt fantastisk. Som om det ikke er nok, så er det en skøn fornemmelse at vide hvad der er i sine agurker og selv bestemme hvilke krydderier der skal indgå.

 Syltede drueagurker

Ingredienser:

  • 500 g. rå drueagurker
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. eddiker
  • 2 dl. råsukker
  • 2 dildskærme
  • 1 spsk. sennepfrø
  • 5 hvidepeberkorn

Fremgangsmåde:

  • Start med at sætte en gryde over varmen med vand, eddike og sukker.
  • Skyl så agurkerne godt jordrester.
  • Skold så dine glas og skyl med atamon.
  • Lig så dine krydderier i glassene og fyld agurkerne heri.
  • Når sukkeret er opløst i eddikelagen, hældes på glas og glassene lukkes.
  • Sættes på køl eller i et mørkt og køling rum indtil brug.

Syltede drueagurker

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hjemmesyltede asier, efterår på glas - Frøken Madglad
    3. november 2016 at 6:29

    […] mig er en leverpostej med hjemmelavet syltede grøntsager ovenpå. Om det er med syltede rødløg, drueagurker, rødbede eller med asier er som sådan et fit. Måske har jeg fået et lille sylteflip hen over […]

  • Leave a Reply