Bedstemors syltede grønne tomater m. kanel og vanilje

Siden jeg var meget lille, har min bedstemor hvert år lavet de lækreste grønnetomater, hvilket jeg virkelig har set frem til hver eneste sommer. De sidste pr. år har jeg så prøvet selv at lave dem, hvilket aldrig bliver ligeså gode. Virkelig træls, og efter endnu et nederlag først på sommeren, måtte jeg krybe til min bedstemor og tikke for at få hendes lækre opskrift. Hvis jeg havde et hav at grønne tomater til overs på tomatplanten, ville de hurtigt blive plukket og tryllet om til de her lækre syltede tomater.

IMG_3290 (1)

Ingredienser:

  • 1 kg. grønne tomater
  • 5 dl. eddike
  • 5 dl. vand
  • 5 dl. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 3 neliker
  • 1 tsk. atamon

Marmelade af grønnetomater

Fremgangsmåde:

Start med at tag en gryde og tænde for varmen, hæld vand og eddike heri og lad denne koge op, når syltelagen koger skrues der ned for blusset og tomaterne kommes i. Har du store tomater kan disse med fordel halveres, ellers kan de små prikkes så de ikke sprækker i vandet. Når tomaterne har småkogt i lagen i en 5 min. tages de op igen med en hulske, og der hældes sukker, (flæk vaniljestangen) vaniljestand, kanelstang og neliker i og lade lagen koge ind i 10-15 min. Fyld atamon i t glas og læg så tomaterne i heri. Hæld syltelagen herover, luk til og stil i køleskabet til servering.

No Comments

Leave a Reply