In Måltider

Wok med rodfrugter og sprød kylling

Wok er noget der altid vil bringe minder frem fra min tid på handelsskolen, jeg var netop frøjet fra reden og boede i en studiebolig hvor tre at mine venner også boede. Hvilket resulterede i at vi ofte spiste sammen. Det har dog aldrig været nogen hemmelighed at jeg nok nød at stå mest i køkkenet af os fire, hvilket selvfølgelig gjorde at mine daværende “nye” IKEA wok gryde blev brugt flittigt. Alt hvad der kunne laves til en wokret, blev til en wokret.

I sidste uge røg jeg så direkte tilbage til den tid, idet jeg kom halv sent hjem fra studiet og mødte C i køkkenet i fuld gang med at lave wok med alt hvad der ellers kunne fyldes i fra køleskabet. Super lækkert og for søren hvor man dog ofte glemmer de lette billige retter der oftest ligger til højre benet.

Wok med nudler og kylling

Retten er beregnet til 3 personer

Ingredienser:

  • 250 g. kyllingefilet
  • 180 g. glasnudler
  • 3 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 100 g. friske bønner
  • 1/4 del. rød spidskål
  • 2 dåser kokosmælk
  • krydderier
  • 1 spsk. olie til stegning

Redskaber:

  • En wokgryde
  • En gryde
  • Et skærebræt
  • En kniv
  • tre skåle

Wok med nudler og kylling

Fremgangsmåde:

Start med at sætte begge gryder frem og den almindelige klar med vand. Rens og skær alle grøntsager, herefter renses og skæres kyllingfileterne i mindre mundrette stykker. Tænd for vandet i gryden og hæld nudlerne heri når vandet koger, når det koger ligges nudlerne heri i 4 min og skylles derefter i koldt vand. Steg grøntsagerne i wokgryden til de er let møre, tag op og lig i en skål. Steg nu kylling til den er lække mør, brug gerne godt med krydderier.

Det er altid lækkert så maden smager af noget 🙂 Hæld nudler og kokosmælken i og rør og da det simre lidt indtil kokosmælken er optaget lidt i kylling og nudler. Til sidst kommes grøntsager i og det hele vendes forsigtigt og godt indtil det hele er rørt sammen og er lækker cremet.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply